неділя, 6 листопада 2016 р.

6 листопада - міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

Війна, якими б не були її причини, приносить невимовні жахи для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що іноді було створено цілими поколіннями. Крім людських страждань, які заподіює війна, вона також веде до руйнування навколишнього середовища. 
Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів був заснований Генеральною Асамблеєю ООН з метою привернення уваги до екологічних наслідків війни і важливого значення відмови як від експлуатації, так і безглуздого заподіяння шкоди екосистемам в прагненні досягти військових цілей. Приймаючи це рішення, ООН враховувала, що шкода, заподіяна навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, призводить до погіршення стану екосистем та природних ресурсів на тривалий період після припинення конфліктів і часто торкається не тільки однієї держави і не тільки нинішнього покоління. 
Нещодавно українські екологи оприлюднили дані про те, що внаслідок воєнної агресії завдано непоправної шкоди природі України. Приблизна сума збитків, нанесених лиш окремим заповідним територіям, становить близько 14 мільярдів гривень. Однак, згідно із твердженням екологів, загальні еколого-економічні збитки становлять суми більші в десятки разів. Тільки під час боїв за Слов’янськ близько 1000 гектарів національного природного парку «Святі гори» було пошкоджено вогнем внаслідок обстрілів ГРАДами.
Джерело: http://catholicnews.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар